UDTALELSER

​​MAJ 2012

Jeg hedder Mathias Zanka Jørgensen.

​​

Og det her er min historie.

​jeg spiller til dagligt professionelt fodbold, og på daværende tidspunkt var jeg "ansat" i FC København.

​Vi spillede ude mod Lyngby, hvor jeg fik et skub og landede skævt ned på mit venstre ben.

Det resulterede i et ødelagt korsbånd, et overrevet sideledbånd og en overrevet biceps femoris sene.

Så alt i alt en meget alvorlig skade, jeg blev hurtigt opereret og 4 uger efter startede jeg genoptræning i Parkens Fysioterapi hos John Verner.

Jeg startede med at bruge meget tid med Lene …… de første par uger og da hun gik på barsel tog John over.

Jeg kunne fra start mærke den store ekspertise alle fysserne havde og det gav mig en utrolig ro og tro på, at det jeg gjorde ville gøre at jeg kom tilbage på toppen. 2 gange om ugen blev jeg pisket igennem øvelser, med især Kettlebell øvelserne i fokus, en træningsform som jeg i øvrigt er blevet stor fan af efterfølgende.

I takt med at månederne gik, blev humøret selvfølgelig også bedre, det var en stor mental udfordring, men jeg valgte at fokusere på det som en udfordring, på samme måde som der kommer udfordringer på fodboldbanen og i livet generelt.

På den måde blev det hele med et mere overskueligt, og også sjovere.

​Den del af æren skal John og Lene bestemt også have, i det hele taget den måde de fik det hele til at være sjovt og hyggeligt at komme til genoptræning gjorde det hele meget lettere.

Mit knæ helede godt og vi kunne sætte mere fut i træningen, som tiden gik, blev jeg indlemmet mere og mere i træning med fysioterapeuterne i FCK og udsluset inde i Parkens Fysioterapi, mens der hele tiden var en god kommunikation, så der hele tiden var kontrol på hvad jeg måtte og ikke måtte.

Til sidst gennemgik jeg flere test inde hos John mens en fysioterapeut fra FCK også var til stede, derefter fritstillede John mig til fuld træning igen hos FCK.

Jeg spillede min første kamp for FCK igen 7 og en halv måned efter skaden, dagen inden min fødselsdag.

Da John efter 6-7 uger spurgte mig hvad jeg selv havde i tankerne mht. hvornår jeg skulle være tilbage, havde jeg dengang sagt d.23 april. Så det må man sige ramte meget godt.

​Jeg er ovenud tilfreds med det forløb jeg havde hos John Verner og co. hos Parkens Fysioterapi, der skal lyde en kæmpe tak til John, Lene og Ann-Britt for at hjælpe mig igennem en svær tid, og tilbage til fodbold på allerhøjeste plan. Tak..

​​

Stor hilsen, Mathias Zanka Jørgensen

MARTS 2012

​Fra blodprop til Ironman og 40 kg lettere + en knæ operation - af Per Thomsen

​En lørdag nat blev jeg ramt af en blodprop i hjertet, jeg kendte ikke symptomerne med ondt i brystet og strålesmerte i armen, men det gjorde min kone, det redede mit liv. Pga. af den hurtige reaktion hos både min kone og lægerne fik jeg ingen men af min blodprop. Jeg blev opereret kun 2½ time efter blodproppen indtraf. Efter denne ”oplevelse” besluttede jeg at mit liv skulle ændres. Jeg meldte mig ind i FitnessDK og fik en personlig vejleder/træner som skulle bringe mig det første stykke af vejen til mit nye store mål.

Jeg havde besluttet at tabe 40 kg fra 123 kg til 83 kg og indenfor en periode på 3 år at gennemføre en Jernmand. På det tidspunkt havde jeg samlet set løbet 3 km i mit liv og kunne ikke svømme 50 meter crawl. I det første år arbejdede jeg struktureret på at tabe de 40kg. Dette foregik gennem en radikal kost omlægning, et skræddersyet fitnessprogram og en kone der bakkede mig op hele vejen. I de første 20 uger lykkes det at tabe 200gram fedt om dagen. Efter veloverstået minimering af min krop, startede den endelig træning mod det store mål. Gennem de næste 2 år blev der både trænet i crawl, i Bellahøj svømmehal, cykling på de nordsjællandske veje og løb på Langelinie – hvor den senere Jernmand skulle gennemføres. 3 år og 1 dag senere kom den store dag hvor Challenge Copenhagen skulle gennemføres. Det var en kæmpe oplevelse at gennemføre dette løb – som for første gang blev afholdt i København.

Meget af den målrettethed og struktur som var nødvendig i den daglige træning har været mulig at overføre til mit daglige arbejde. Dette og den forøgede udholdenhed har gjort at min succesrate er væsentlig forbedret i min afdeling.

Min træning fortsatte videre efter den første Jernmand. Som så mange andre pådrog jeg en skade i knæet. Jeg søgte som mange andre til den nærmeste fysioterapeut, for at få udbedret skaden. Dette blev et langt forløb som endte med at jeg søgte en læge. Det skulle være ”den bedste” for nu ville jeg videre med den næste Jernmand. Så overlæge Frank Odgaard fra Parkens Privathospital blev besøgt og kun 3 uger senere efter diverse scanninger og røntgen billeder blev jeg opereret i mit højre knæ. Herefter startede et opbygningsforløb hos Parkens fysioterapi ved John Verner. Her oplevede jeg den store ekspertise som John Verner indeholder.

John Verner fastslog at knæet ikke var hele forklaringen på smerterne, der manglede også bevægelighed i hoften. Jeg har siden ”besøgt” John Verner jævnligt og gjort brug af hans fantastiske evner til at finde selv meget små muskler som skulle trænes for at opnå et velfungerende ben og knæ.

Jeg er pt. under ”opbygning” til min næste jernmand som gerne skulle blive gennemført i sommeren 2012.

Det som jeg har erfaret gennem mit skadeforløb er at mange mennesker ofrer meget kalendertid (½ til hele år) før de bliver kompetent undersøgt og evt. opereret, herefter vælger de så den nærmeste fysioterapeut til genoptræningen efter operationen.

​​

Mit råd er at søge de bedste læger og ikke mindst de bedste fysioterapeuter fra den første dag. Dette kan reducere kalendertiden og den direkte tid væsentlig, til både gavn for dig selv og ikke mindst dine omgivelser (familie, venner og arbejdsplads).

Jeg vil til sidst bemærke ,at jeg har gennem hele forløbet har fået stor opbakning af mit forsikringsselskab – Topdanmark.

FEBRUAR 2012

Knæ funktion efter 2 protese operationer

Pia har fået et nyt "halvt knæ" i det højre ben, det skete for et par år siden. For 5 måneder siden fik hun et helt nyt knæ i det venstre ben.

Hun træner 1x om ugen på knæhold i Parkens fysioterapi. Derudover laver hun øvelser hjemme dagligt og Spinner i et trænings center 2x om ugen.

"Jeg er tidligere elitegymnast og har spillet basket ball i mange år.

I de sidste år har jeg haft problemer med begge knæ. Senest har jeg fået et nyt knæ. Mit mål er at vende tilbage til min tidligere fysiske formåen og jeg er godt på vej via endnu en omgang fantastisk vejledning og træning hos Parkens fysioterapi."

Pia Sønderberg 51 år​

FEBRUAR 2014

Mit navn er Bashkim Kadrii, og jeg er professionel fodboldspiller i OB

I august sidste år sprang mit forreste korsbånd i venstre knæ i en kamp på Odense stadion mod Viborg.

Jeg blev opereret kort tid efter, prognoserne fra lægen der operede var gode.

Men efter tre måneder havde jeg stadig svært ved at gå. Jeg var på daværende tidspunkt langt efter tidsplanen, fra hvor jeg skulle være. Jeg blev frustreret og begyndte at frygte det værste.

Da jeg var allerlængst nede anbefalede ortopædkirurg Uffe Jørgensen mig, at jeg skulle besøge John Verner i Parkens Fysioterapi og få ham til at kigge på knæet.

John var med det samme meget positiv, og han indgød mig med selvtillid og en tro på, at jeg godt kunne komme tilbage igen for fuld styrke.

Allerede efter to uger i behandling hos John Verner, kunne jeg mærke større fremgang end i de første tre måneder uden ham.

Jeg besøgte ham i en periode hver dag og i gennemsnit nogle gange over syv gange om ugen.

Ud over at jeg fik noget ud af genoptræningen, følte jeg mig velkommen hos John.

Det lyder måske indlysende, men jeg tror ikke, man skal undervurdere, hvor meget det betyder, at man føler, at ens tilstedeværelse ikke er en pligt for den, som behandler en.

Der var en dag, hvor John åbnede klinikken udelukkende for mig på en søndag, hvor han ellers kunne have holdt fri. Sådan noget gav mig ekstra motivation også.

Det er svært at forklare, hvorfor det egentlig gik så godt. Jeg havde bare straks en følelse af, at John vidste, hvad han lavede. De ting han sagde, dem stolede jeg på uden at blinke nærmest. Fordi han forklarede tingene ordentligt, og så enhver kunne forstå dem.

Og mere praktisk fandt jeg øvelserne med kettle bell rigtig gavnlige. Det var en fed måde at træne på, som jeg slet ikke kendte, og jeg er blevet stor fan af det.

Jeg bruger det stadig i min daglige træning, også selv om jeg er blevet rask.

Jeg er super glad for, at jeg havde John under min genoptræning, og jeg er ret sikker på, at jeg ikke ville være på det her stadie af min rehabilitering, hvis det ikke havde været for ham.

Så jeg siger mange tak.

Med venlig hilsen,

Bashkim Kadrii​

Jeg er multiopereret i min ryg med en 37 cm afstivning og dobbelt afstivning på den nederste del. Er derudover opereret som følge af de mange operationer.

En delvis stivgøring af den ene fod med langvarig immobilisering til følge fulgte med sidste år.

Jeg har været patient hos John Verner i Parkens Fysioterapi i ca 3 år, og vil helt klart tilkendegive, at John s intensive genoptræning og utrættelige støtte har medvirket til, at jeg på trods af mine svære odds har et nogenlunde normalt liv med aktiviter i stedet for, at være låst fast i en rolle som invalid.

Der er ikke ord, der kan beskrive den følelse, jeg har over, at jeg pga Johns ekspertise og utrættellighed kan "rette mig op" og få mig til at klare de udfordringer, der ligger min vej.

De bedste hilsener
Jeanette Marky

BOOK ONLINE HER

ALLE FØRSTEGANGS-BOOKINGER SKAL SKE VIA TELEFON:

For​ first appointment please call:

44 45 13 10

NYHEDER:

Skriv til os

Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger eller ønsker at vide mere om Parkens Fysioterapi, er du meget velkommen til at skrive til os ved at udfylde formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

Parkens Fysioterapi ApS

Århusgade 88, 3

2100 København Ø 


CVR: 30710908 

Kontakt os

☎ Tlf.: 44 45 13 10

✉ E-mail: info@parkensfysioterapi.dk

Følg os

Find vej med Google Maps