Professionel behandling af smerter i knæ

Hos Parkens Fysioterapi tilbyder vi professionel behandling af smerter i knæ. Det gælder uanset om vi taler overbelastning af knæet eller pludselige, stærke knæsmerter. Vi har adresse i København Ø, hvor vi hjælper mange mennesker i nærområdet på Østerbro samt hele Hovedstaden.

Langt de hyppigste knæproblemer er relateret til overbelastning – enten gennem længere tids overeksponering for træning eller for tung belastning i en enkelt træningsseance.

Ved behandling af smerter i knæ skal musklerne ”overbelastes” for at der kan skabes fremgang i muskelstyrke, men kroppens tolerance for belastning skal ikke konsekvent overskrides. Træning efterfulgt af nødvendig restitution giver fremgang.

Traumatiske uheld som f.eks. styrt på cykel, uventede tacklinger i boldspil, uheldige landinger efter hop og vrid, som ikke føles rigtige, kan få uheldige konsekvenser. Det kan f.eks. være i form af overrivning af ledbånd og/eller korsbånd, skader på menisker eller en knæskal, som bliver revet ud af sin sporing.

Ondt i knæet – hvad kan jeg gøre?

Ved smerter i knæ kan langt de fleste overbelastninger klares med træningsvejledning og fysioterapeutisk behandling. En konsekvens af skader eller smerte i længere tid er hæmninger i nervesystemet, hvilket resulterer i nedsat muskelkraft, dårlig koordination, hurtig udtrætning og ineffektive bevægelsesmønstre.

For at løse knæproblemer skal nervesystemet ofte aktiveres eller tændes op igen. Specifikke øvelser skal forbedre muskeludholdenheden og styrken. Funktionelle øvelser skal føre forbedringerne tilbage til den ønskede bevægelseskvalitet, så din motion, idræt eller arbejde kan genoptages.

Overbelastning af knæet

 • Knæskalsmerter – Patellofemorale smerter.
 • Fedtpudeirritation – Fat pad, Hoffas fedtlegeme.
 • Plica syndrome – Irritation af slimhindefold på inderside af knæleddet.
 • Springerknæ / Tendinopati – Smerter fra knæskalssenen.
 • Løberknæ / IT-band friction syndrome – Friktionsproblemer på yderside af knæleddet.
 • Svømmerknæ – Friktionssmerter fortil indvendigt på knæet ved større bøjning og rotation.
 • Popliteussene-problemer – Stabiliseringsproblemer samt smerte bagtil på yderside af knæleddet.
 • Artrose – Slid på knæets strukturer over længere tid, førende til degeneration af strukturerne.
 • Degenerative menisklæsioner – Oftest bagtil på inderside af knæleddet.
 • Bruskskader – På knæskallen eller i knæleddets to ledkamre.

Traumatiske skader i knæet

 • Forreste korsbåndsskader – Oftest efter ukontrolleret bøjning eller strækning med samtidig rotationsbevægelse i knæleddet. Smerte i knæ og hævelse i løbet af 1-2 timer kan forekomme.
 • Sidebåndsskader – Hyppigst indvendigt, men kan også være med udvendig overvridning.
 • Knæskalsinstabilitet – Ved uheldige fald kan knæskallen blive revet ud af sin sporing.
 • Knæskalsbrud – Ved landing direkte på knæskallen kan knoglen flække.
 • Menisklæsioner – Ved dybe knæbøjninger med rotation kan meniskerne flække.

Både overbelastningsskaderne og de traumatiske skader skal grundigt undersøges, før der kan laves en plan for rehabilitering. Traumatiske skader bør altid undersøges af en kvalificeret ortopædkirurg, men mange knæproblemer kan håndteres med god optræning uden kirurg.

Kontakt os hvis du oplever smerter i knæ

Døjer du med stærke knæsmerter eller blot ”normale” smerter i knæ, skal du ikke tøve med at tage kontakt til os. Vi hjælper så godt vi kan med at få dig tilbage til hverdagen så hurtigt som muligt.

Ring til os allerede i dag på telefon 44 45 13 10 eller skriv til os på e-mail info@parkensfysioterapi.dk. Så sørger vi for, at du får den rette behandling.

BOOK ONLINE HER

ALLE FØRSTEGANGS-BOOKINGER SKAL SKE VIA TELEFON:

For​ first appointment please call:

44 45 13 10

NYHEDER:

Skriv til os

Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger eller ønsker at vide mere om Parkens Fysioterapi, er du meget velkommen til at skrive til os ved at udfylde formularen.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

Parkens Fysioterapi ApS

Århusgade 88, 3

2100 København Ø 


CVR: 30710908 

Kontakt os

☎ Tlf.: 44 45 13 10

✉ E-mail: info@parkensfysioterapi.dk

Følg os

Find vej med Google Maps